Al-Mundzir Al-Muntazhar

Birth Announcements

Adik Zuhayr is Coming Soon!
/center>

June 1, 2011

Week 14


Lama gak nak tunggu sampai 14 minggu ni
Macam-macam dah kena face

Minggu ni perubahan besar kat tulang pinggul
Sakit sampai takleh nak bangun or duduk
Doktor cakap sbb tulang tu tengah nak bend
untuk buat rumah baby
baby pun nak naik atas gak
tak nak duk bawah je (^_^)
Doktor marah sbb tak bgtau awal-awal tak minum susu
Bahaya sangat coz baby keep 'sedut'ing calcium Ummi dia
Ummi dah lah tak banyak sangat kalsium
Dulu penah amik calcium pills
Tapi stop sbb mahal
So, doktor bagi calcium Pills
Harap-harap baby dapat cukup calcium
Sbb abeh tulang-tulang ummi die sakit dalam 2 weeks ni

Best part, mabuk dah kurang (Alhamdulillah)
Dah start gain weight
Dah boleh start iron baju untuk abi (b4 ni abi wat sume)
Dah boleh lipat tilam, comforter pagi2 (b4 ni tinggal je..if sempat, abi yang lipat)
Harap-harap minggu depan leh masak hari-hari untuk abi (skrg ni almost every day makan luar)

Tak sabar tunggu Julai
Sbb abi cakap start bulan julai dah boleh shopping barang untuk baby
Start dengan baju-baju ummi dulu (Sume dah ketat n tak selesa nak pakai untuk ke ofis)
Pastu barang baby bli sket2 stiap bulan (Yea2!!)

Untuk sesiapa yang salu pesan kat En. Abg supaya jaga saya
Ni nak habaq mai
He's d best!!
Mcm mana pun kerenah wife dia ni, sabar je layan
Tak penah melenting (merungut sket2 adela..penat kot)
Beliau seorang yang sangat penyabar
Walau apapun dugaan yang datang

So nak cakap gak kat sini
Abg..
I love u so much
Moga Allah pelihara hubungan kita
Moga kita dipertemukan semula di Jannah Nya (Ameen)

3 comments:

melatidaisy said...

chayok kak nail!! ummi kena kuat so anak akan sehat :)

take care akak :)

أم زهير محمد فضلي said...

melatidaisy

thanks dear..
mudah-mudahan dipermudahkan..
keep praying for us ya =)

As said...

nael :)