Al-Mundzir Al-Muntazhar

Birth Announcements

Adik Zuhayr is Coming Soon!
/center>

August 20, 2009

Warkah Buat Mama..



Hadirku pengubat laramu
Di kala dikau menantikan lahirnya sekuntum bunga

Mentarbiyahkanku ujian besar buatmu
Mengenalkan ku pahit getir mehnah dunia cabaran besar bagimu

Kasih yang kau hamparkan
Tidak akan ada tepinya

Mama,
Ampunkanlah dosa-dosaku
Andai kata-kataku pernah mengguris hatimu
Andai mimik mukaku bisa mencalar jiwamu yang tulus
Andai perbuatanku mengalirkan air matamu
Sedari kecilku hingga ke helaan nafasku saat ini

Seandainya dapat ku luahkan
Engkaulah wanita terulung dalam hidupku

"Angah sayang mama"

Syukur Nikmat



"Alhamdulillah Syukur Nikmat
Kepada Tuhan yang memberi Rahmat"

Bait yang terkenal di kalangan kita kan?

Sekitar 5 hari bebas dalam penjara (dalam erti kata lain - kuarantin)

Satu perkara sangat2 disedari

Ingat 5 sebelum 5

Sihatmu sebelum datang sakitmu

Jagalah kesihatan demi mereka yang menyayangi kamu

Jika terasa tiada sesiapa menyayangi

Lakukanlah demi menjaga Amanah dari Ilahi

nota : Syukur Alhamdulillah cuma demam biasa berpunca dari pembengkakan tonsil walaupun mencapai tahap yang membimbangkan. Alhamdulillah..

August 19, 2009

You Came to Me

video

You came to me when I was lonely
when I was lost..

Thank You Allah

You are my true love
All I want is to be with you..

nasihat : dengar dan ambil iktibar dari lirik2 single terbaru sami yusuf ini
moga Allah sentiasa memberkati kita

Bawa Diri?



Salam 1 Malaysia (ape tu?? heh terpengaruh dengan berita tv1)

ummuzuhayr.blogspot.com dah berwajah baru. Ape komen sedare sedari?

Sedikit sebanyak corat coret sepanjang ketidakupdatean blog ni.

"Bukan senang nak puaskan hati semua orang..biasalah tu"
"Bukan semua yg lain faham kita"

kadang2 rasa pelik
Even if kte sorang je yg tak berkenan dengan seseorang itu
Perlukah uar-uarkan bahawa satu batalion menentang org tu?

Buat mereka yang dianggap sebagai keluarga
Buat mereka yang menjadi tempat rujukan di kala akal dambakan jawapan
Buat mereka yang dijadikan tempat berpaut kala jiwa dilanda keresahan
adik2, kakak2, teman2
Perjuangan harus diteruskan

Jasa kalian tak akan dilupakan
Selagi hayat dikandung Badan

"Airmata yang tertahan waktu untuk dijatuhkan"

monolog : mesti ke dalam sesebuah kehidupan, setelah warna baru ditemui, warna yang lain perlu dilepaskan? xleh ke simpan semua warna itu?

ku bawa diri... (tiba2 je??)