Al-Mundzir Al-Muntazhar

Birth Announcements

Adik Zuhayr is Coming Soon!
/center>

July 7, 2012

Pengubat rindu

Salaamullaahi 'alaykum

Tengah kebosanan tunggu abi dalam kereta, tiba-tiba teringat ummi dah download blogger apps dalam fon. Lama lagi nak kena tunggu final english debate musleh ni habis. So, merepek kat sini dulu lah.


Kali ni nak cerita pasal debat. Yes, ummi pernah join debat bahasa arab semasa di UIAM dulu. Tapi masa join tu dah final year. So, tak banyak sangatlah pengalaman yang dapat dikutip. Tapi alhamdulillaah kenangan termanis sepanjang terlibat dalam debat bila menang asean intervarsity arabic debating championship.

Paling sweet, abi drive sorang2 dari gombak untuk sokong team ummi (masa tu abi baru pandai bawak keta n abi bukan ABI pun lagi..hehe). Manis2..

Ummi minat sangat berdebat dalam bahasa arab. Mula-mula join memang takut. Ketaq lutut orang kedah cakap. Tapi lama-lama rasa macam satu kepuasan setiap kali habis 1 round debate tu.

Dah 2 kali ummi ikut abi untuk tengok pertandingan debat antara sekolah-sekolah. 1st dekat UIAM. 2nd ni dekat UTM jalan semarak. Bila dapat tengok adik-adik berdebat, terubat rindu. Punyalah khusyuk sampai tak sedar Tuan Zuhayr dah di pas2 dari sorang ke sorang yang lain (biasalah... orang mmg teruja bila nampak tuan zuhayr).
Bilalah agaknya ummi dapat berdebat lagi? Ummi masih boleh cakap arab ke? Dah lama tak praktik. Bidang kerja ummi sekarang dah xde kaitan dengan bahasa arab. Rasa berkarat sangat otak. Lepas ni nak cakap arab dgn abi n tuan zuhayr lah. Mudah2an nikmat ilmu tu tak ditarik balik oleh Allaah SWT sebab tak dimanfaatkan.


TEAM UIAM B


Sehingga berjumpa lagi di entri seterusnya :)

2 comments:

As said...

Ummi!

Praktis lah dengan abi dan Zuhayr tuh!

Nanti da besar sikit, cakap arab je dia da faham kita sembang ape :D


Wah untungnya Hayr! Jeles Mama As! :D

Sayang peluk kasih untuk Zuhayr dan Ummi!

n0vemBer zuLu said...

..sentiasa kagum dgn org kita yg berbahasa arab :)

me? dont know hahaha.