Al-Mundzir Al-Muntazhar

Birth Announcements

Adik Zuhayr is Coming Soon!
/center>

April 18, 2009

Seruan Mari Membaca disahut...

Salamullahi 'alaykum warahmatuhu wabarakatuh...

Jenguk ke blog Ustaz Dr. , post hari ni tentang mari membaca. Seronok gak ke Pesta buku tadi. Dapat tgk ragam golongan pencinta ilmu termasuklah adik2 dari pelbagai sekolah.

Umm Zuhayr pun tak terlepas beli bahan bacaan antaranya :






Mula2 ada gak rasa tak puas hati sbb harganya RM 100 sebelum diskaun. Lepas diskaun dapat RM 65. Tapi dengan muka xmalunye mitak lagi kurang. Last2 dengan pasrahnya tokei kedai bagi RM 60. 

Selepas ditelaah hampir 40 mukasurat, Umm Zuhayr sedar yg buku ni merangkumi hampir semua aspek ilmu, walaupun hanya sentuh perkara asas setiap cabang ilmu tersebut. Jadi, sangat berbaloi rasanya.



Buku ini menghimpunkan soalan2 (macam soalan quiz & teka silang kata) dan disertakan dengan jawapannya. Yang pasti, buku ni berjaya menarik perhatian Umm Zuhayr utk terus baca..(sesiapa yang kenal Umm Zuhayr tau la kan betapa membaca ni jd "hobi" Umm Zuhayr)




Next,

Mana2 pun yang Umm zuhayr pergi, takkan leh lupe belikan sesuatu yang bermanfaat terutamanya apa2 yang dapat membantu proses pembelajaran adik kesayangan...

Jadi, semasa di booth inteam records, setelah di promote oleh rakan se universiti (yang bekerja di situ agaknya), maka Umm Zuhayr bersetuju utk beli "Mukhlis ; Jam Teleportal"





Video CD 
ini mengisahkan perjalanan 4 sekawan yang diketuai oleh Mukhlis (bertopi biru berbelang kuning). Sepanjang perjalanan, mereka diminta menjawab beberapa soalan yang berasaskan asas-asas penting dalam Akhlak. Menarik..tapi malangnya, asas - asas tu terlalu asas buat adinda Umm zuhayr. Semoga Video CD ini bermanfaat utk kawan2 hafeez..hehe.



Di Booth yg sama, setelah hampir 3 tahun tak beli CD atau Kaset yang original, Umm Zuhayr tergerak hati utk mendapatkan album terbaru Inteam yang berjudul Allahu Rabbi 





So, 
itu sahajalah yang di purchased oleh Umm Zuhayr di Pesta Buku tadi. Umm Zuhayr menyeru sahabat2 pembaca, mari kita membaca!!



p/s: ade satu buku ni..dihadiahkan pihak Petronas Fertilizer Kedah (PFKSB) semasa menjuarai pertandingan kuiz ketamadunan islam..sampai sekarang belum habis dibaca lagi..walaubagaimanapun, isi nya sangat menarik..





doakan agar Umm Zuhayr dapat habiskan buku ni..(baru nak semaikan hobi membaca)

6 comments:

Badrul Aini Sha'ari said...

salam perjuangan...

gayong bersambut kata disahut...

uiks, gerun dengar... :)

cd in-team ok ka?

أم زهير said...

dear Badrul Aini Sha'ari..

hehe..cd men kat laptop ok je..

mknanya radio kereta la problem...

tenkiu..

p/s: gerun ke gurun??

candlesky said...

waaahhh...
beshnye dia membeli belah..huuu...

buku KHADIJAH 2 besh sgt kan..
time2 exam pun smpat curi baca skit2..

even notes xm pun xbaca g2=P
marilah kita bersama2 menyemai budaya murni ini...

MEMBACA GEDUNG ILMU...
sgt sinonim kan kata2 sjak sekolah rendah nie...=)

أم زهير said...

dear candlesky..

hehe...xpnah dgr lak membaca gedung ilmu..

ni la org malas membaca..

buku khadijah tu memang best..tp xabis2 bace..

=P

helangsenja said...

Memang best sape dpt p pesta buku ari tue..beeessttt sgt3!

=))

Anonymous said...

mari membaca....