Al-Mundzir Al-Muntazhar

Birth Announcements

Adik Zuhayr is Coming Soon!
/center>

September 9, 2011

Special Appreciation

Assalaamu'alaykum WBT

Entri ini sepatutnya ditulis 6 bulan yang lalu
Tanda penghargaan yang tak terhingga
Dari Umm Zuhayr sekeluarga

Kawan,
Tanpa kalian semua siapalah saya
Dalam bahasa jawanya
Without all of u what would I do
(hehe..)

Setiap individu dalam gambar di bawah adalah antara orang kuat yang gigih membantu Umm Zuhayr sejak sebelum nikah, hari nikah dan 2 walimah berikutnya.


Nurhasanah Mazalan
Setia hadir menemani sejak 2 hari sebelum 30 Rabiul Awal 1432
Juga sehari sebelum walimah resepsi 27 Jamadil Awal 1432
Dengan Perodua Viva autonya
Datang dari KL dengan beberapa sahabat lain
Beliau juga tak sudah-sudah picit butang DSLR
Ketap ketup di sana sini
Sebab itulah gambar beliau paling tak banyak
As, as kenal nael kan?
Tak tahu dah macam mana nak berikan penghargaan
Semoga Allah kurniakan segala kebaikan
Balasan kepada setiap zarah jasa As pada nael
Dari awal kita kenal di YM
Sampailah hati kita bertaut dalam keimanan
Ingat, ape pun jadi
Nael sentiasa doakan kesejahteraan As
Di dunia dan Akhirat kelak
Terima kasih sahabat...

Noorsakini Salleh
Juga merupakan penasihat kecantikan
Alasan tak upah mak andam
Hanyalah sebab saya tak suka muka saya disentuh-sentuh oleh sebarangan orang
Lagi2 mereka yang tak tahu hidung saya ni pantang disentuh sikit pun
Tapi insan ni tau
Bersabar terus
Mengubah muka orang yang 'biasa-biasa' saja ni
Menjadi secantik ratu sehari (ewah!)
Sekali sentuh, dibalas 3 kali bersin
Dengan mengomel macam2 lagi
Beliau tetap bertabah
Kini, tak ada nilai harta yang boleh tandingi
Segala bantuan Kini untuk nael
Sejak awal perkenalan kita
(masa nael ikut As amik Kini)
Sampailah saat ni
Moga Allah limpahkan kepada Kini dan keluarga
Segala rahmat dan kasih sayangNya
Terima kasih sahabat...

Nurul Izzati Abdullah Zayawi
Tukang karut yang sangat ceria
(hehe sori zati)
Penceria suasana
Insan yang bertanggungjawab mengurangkan resah gelisah
Beliau juga banyak membantu ketika 'final touch' barang hantaran
Pandai berborak dengan mereka yang lebih tua
Pandai ambil hati pulak tu
Zaty, walaupun kita ni bersama dalam masa yang singkat
Tapi setiap detik tu sangat bermakna
Macam-macam nael dapat belajar
Secara langsung atau tak
Moga Allah sentiasa memelihara Zaty
Walau di manapun Zaty berada
Terima kasih sahabat...

Alia Najihah Zainudin
Insan kecil moleh kiut miut
Kenal sejak sekolah menengah
Tapi insan ni advance sikit
Cepat sangat grad
Bersusah payah cuba untuk datang
Walaupun ada banyak urusan
Akhirnya beliau sampai juga
Juga merupakan salah seorang penasihat kreatif
Tolong selesaikan hasil kerja Umm Zuhayr
Yang tah apa-apa tu
Paling best, beliaulah mastermind
Dalam menukarkan kamar pengantin
Dari warna biru kepada warna ungu
Alia, segala susah payah, pengorbanan
Semata-mata nak hadiri majlis tu
Mudah-mudahan dibalas
Dengan sejuta kebaikan dari Allah SWT
Terima kasih sahabat...

Waarithatul Wafa' Hj Abdul Kadir
Insan ni antara yang paling bermakna dalam hidup Umm Zuhayr
Pendengar setia
Tak pernah jemu dengar celoteh Umm Zuhayr
Pendek kata
Umm Zuhayr tak nak duduk UIA kalau wafa tak ada
Mujurlah Umm Zuhayr yang grad dulu
Kalau tak, LOC je la kan wafa?
Wafa, thanks sbb sudi datang jauh-jauh
Tapi nak tak nak wafa kena datang kan?
Kalau tak, kite merajuk..hehe
Terima kasih sahabat...

Amiratul Awatif Ghazali
Haa ni dia insan yang paling pening!
Pening duk layan sorang kawan dia ni
Jap putus, jap baik balik, jap gaduh pulak
Macam-macam tak kena
Tapi semua nasihat yang diberikan
Umm Zuhayr pakai sepenuhnya
Alhamdulilllah sedikit sebanyak membantu
Insan ni juga sangat disayangi Mama Umm Zuhayr
Sampai anggap macam anak sendiri dah
Mana taknya
Bersembang mengalahkan orang tua!
Amie, thanks banyak2 sudi datang tolong
Walaupun Amie sibuk macam2 program
Moga segala impian Amie akan jadi kenyataan
Inshaa Allaah
Terima kasih sahabat...

Najwa Nor Hisham
Diam-diam bergeliga!
Bertanggungjawab sepenuhnya dengan As
Untuk siapkan 7 dulang hantaran walimah
Hasilnya mengalahkan pakar!
Sentiasa senyum
Sedikit sebanyak mengurangkan debaran
Sentiasa cool
Menenangkan hati!
Sekarang beliau dah pun bergelar Puan
Sangatlah gembira dapat hadiri walimah beliau pula
Wa, moga tautan baru yang Wa dan suami bina
Sentiasa diberkati Allah
Cepat-cepat bagi Tuan Zuhayr kawan tau!
Thanks banyak2 sebab banyak sangat tolong
Nael terfikir apalah sangat jasa nael pada Wa
Sampaikan Wa sanggup datang jauh-jauh ke Gurun
Untuk majlis nikah dan walimah Nael dan Zar
Baarakallaahu Fiik!
Terima kasih sahabat...


Karimah Fakhriah @ Cha
Jurusolek terkemuka!
Habis mata Umm Zuhayr beliau kerjakan
Cha, walaupun kita ni kenal-kenal macam tu je
Tapi dah rasa macam rapat sangat
Thanks sudi ke Gurun
Thanks jugak sebab baaanyak tolong
May Allaah bless you!
Terima kasih sahabat...

Juga buat sekumpulan jejaka yang hadir memeriahkan suasana
Terima kasih banyak2!
Ape lagi yang boleh kami katakan ya?
Kalau ada rezeki lebih
InsyaAllah antum semua akan diraikan

Lagu ini untuk kalian semua!
Tanda terima kasih dari Umm Zuhayr, Abu Zuhayr, baby Zuhayr
Dan seluruh keluarga
Terima kasih daun keladi
Lain kali boleh tolong lagi!

9 comments:

izzati.abdullah said...

ummi ni saje wak mata bergenang.teringat zaman kte duk jd rumate dulu.mcm2 ragam dan kenangan masih terpahat indah di memori.moga yg terbaik buat umi,abu dan zuhayr!
xsabar nak dapat anak sedara yeayyy!!:)

أم زهير محمد فضلي said...

Zaty sayang..

Zaman kte ronggeng sama2 dulu is one of my most precious time tau..

Ameen..doakan kami selalu ye!

As said...

hardest part of missing someone is not their absent
tapi bila you think of all the good and bad times you have shared
then you ask yourself, will those moments ever come again?

yuo're always loved.
May Allah bless :)

~candlesky~ said...

ceh! part mak andam yg dia ingat! [ni nak cover sebak ok]..heee

only couple of words :)
-u'll be loved forever..dulu,kini & selamanye ^_~

1 lagi!
kalau cerita part kini masuk uia, kini tak pernah miss nama nael.. [org yg setia tunggu n sambut kini kat bawah ZC dgn as..syahdu tau -_-]

أم زهير محمد فضلي said...

As sayang..

Those moments will come again.
Maybe in different form.

Time kasih sebab selalu sayang nael =)
Luv u too..


Mama Kini sayang..

Thanks sebab dulu, kini n selamanya kini sayang nael..
Haa part tu pun nael takleh lupe..masa tu kini tembam sikit. hihi

Alia nz said...

Nael..thanks too. Rase x membantu sgt pun. huu~
Anyway, i'm happy for you. bersyukur for the friendship as well.
May Allah bless *_*

أم زهير محمد فضلي said...

Dear Alia..

Ape pulak tak membantu
Cacat majlis tau kalau alia xde..
Thanks ye =)

cha. said...

hee, bile di appreciate ats sedikit jasa, rase malu pun ade.kalau tahun nk di appreciate gini, keje byk2 sket aritu...hee

tkasih nael ats layanan yg sgt2 baik.Allah takdirkan utk kite berjumpe dan berkenalan.Alhamdulillah dikurniakan kawan2 yg baik amat2...

semoga dipermudahkan segala urusan idup nael dan suami.

doakan kami plak!!..*tibe2*

أم زهير محمد فضلي said...

Dear Cha...

Terlebih banyak dah Cha tolong.
Datang Gurun pun dah dikira tolong tau.

Thanks for the du'a ye Cha.
Nael pun akan sentiasa doakan Cha.

Thanks Cha!!